Bizzpluss Termopan BRASOV Termopane REHAU

termopan, termopan brasov, termopane brasov, termopane, geam, brasov, bizzpluss, geam termopan,tamplarii, pvc, ferestre, usi, ferestre termnopan, usi termopan, usi culisante, usi de intrare, usi de interior, usi glisante, plase insecte, rulouri

Geamul  "FLOAT"

Geamul "float" - sau geamul "Clar"

 Tehnologia de producţie a geamului float presupune turnarea constantă a sticlei topite (cca. 1100 gr. Celsius) peste o baie de dimensiuni mari de cositor topit.

Sticla turnată peste cositorul topit pluteşte ca uleiul deasupra apei (de aici si denumirea lui: float = plutire), se întinde uniform, şi formează un strat cu planuri perfect paralele.

Procesul tehnologic permite intinderea acestui strat de sticla pe latimi de 300-360cm, in functie si de grosimea stratului. Fabricarea diferitelor grosimi de sticla depinde de viteza de deplasare a stratului de sticla topita pe baia de cositor.

Stratul de geam astfel creat parcurge un traseu de aprox. 120m într-un tunel de răcire, solidificându-se treptat, la finele căruia apare o imensă bandă continuă de sticlă. Produsul este perfect plan având ambele feţe perfect paralele.

Banda de sticlă - aflată în continuă mişcare este debitată longitudinal şi transversal de nişte utilaje automate de tăiat, obţinându-se colile de geam, care pot fi prelucrate ulterior, prin adaugarea unui strat subţire de metal (oglindă, geam reflexiv, geam Low-E, etc.) sau ele vor fi ambalate pentru a fi comercializate fără îmbunătăţire.
Marea majoritate a pachetelor termopan contine cel putin o foaie de geam Float, aceasta combinându-se ori cu încă un Float, ori cu geamuri speciale (de tipul celor mai sus amintite)