Bizzpluss Termopan BRASOV Termopane REHAU

termopan brasov, termopane brasov, bizzpluss, tamplarii, pvc, ferestre, usi culisante, glisante, plase insecte, rulouri

Geamul  "FLOAT"

Geamul "float" - sau geamul "Clar"

 Tehnologia de producţie a geamului float presupune turnarea constantă a sticlei topite (cca. 1100 gr. Celsius) peste o baie de dimensiuni mari de cositor topit.

Sticla turnată peste cositorul topit pluteşte ca uleiul deasupra apei (de aici si denumirea lui: float = plutire), se întinde uniform, şi formează un strat cu planuri perfect paralele.

Procesul tehnologic permite intinderea acestui strat de sticla pe latimi de 300-360cm, in functie si de grosimea stratului. Fabricarea diferitelor grosimi de sticla depinde de viteza de deplasare a stratului de sticla topita pe baia de cositor.

Stratul de geam astfel creat parcurge un traseu de aprox. 120m într-un tunel de răcire, solidificându-se treptat, la finele căruia apare o imensă bandă continuă de sticlă. Produsul este perfect plan având ambele feţe perfect paralele.

Banda de sticlă - aflată în continuă mişcare este debitată longitudinal şi transversal de nişte utilaje automate de tăiat, obţinându-se colile de geam, care pot fi prelucrate ulterior, prin adaugarea unui strat subţire de metal (oglindă, geam reflexiv, geam Low-E, etc.) sau ele vor fi ambalate pentru a fi comercializate fără îmbunătăţire.
Marea majoritate a pachetelor termopan contine cel putin o foaie de geam Float, aceasta combinându-se ori cu încă un Float, ori cu geamuri speciale (de tipul celor mai sus amintite)