Bizzpluss Termopan BRASOV Termopane REHAU

termopan brasov, termopane brasov, bizzpluss, tamplarii, pvc, ferestre, usi culisante, glisante, plase insecte, rulouri

Ce este geamul tripan?

Geamul termoizolant dublu (termopanul clasic) reprezintă un ansamblu format din două foi de sticlă, între care există un mediu gazos (aer sau argon), etanşate (sigilate) perfect.

 

Geamul termoizolant triplu (tripan) este în esență la fel ca și geamul termopan dublu (clasic), cu excepția faptului că este alcătuit din 3 foi paralele de sticlă, creând 2 cavități de aer (gaz) sigilate.

Ce izoleaza de fapt?

Multi cred, ca sticla in sine. Cu cat mai multe foi de sticla, cu atat se imbunatateste izolatia.

Neadevarat! Sau - partial adevarat!

Sticla este relativ un bun conductor termic. Dar - in cazul ferestrelor - sticla formeaza o bariera intre aerul din exterior si aerul din interior al locuintei, nu lasa ca cele doua medii sa se amestece. Are acelasi rol ca si paharul pentru apa: nu lasa sa se amestece apa din pahar cu ce-i in afara paharului.

Dar, daca in pahar vom pune ceai fierbinte, si paharul il vom pune intr-un recipient de apa rece? Vom vedea, ca - fara sa se amestece ceaiul cu apa, ceaiul se va raci destul de repede in pahar. Cum? Prin radiatie.

Caldura va trece prin sticla foarte usor. Dar daca punem ceaiul fierbinte, cu pahar cu tot, intr-un pahar mai mare, iar dupa aceasta il punem in recipientul cu apa rece, vom observa, ca ceaiul se va raci mult mai greu. De ce? Pentru ca avem o "perna de aer" in jurul paharului cu ceai. Si aerul izoleaza mult mai bine, decat sticla. Acesta este principiul de baza al geamului termoizolant.

Care sunt beneficiile geam triplu?

Datorita celor doua cavitati de gaz formate intre cele trei foi de sticla, vitrajul triplu poate oferi valori U mult mai mici comparativ cu geamul termopan dublu. Aceste valori mai mici duc la îmbunătățirea confortului casei tale, reducerea pierderilor de căldură în casă și au un impact pozitiv asupra facturilor tale de energie.

  • Eliminarea condensului in totalitate de pe suprafata geamului
  • Disparitia senzatiei de "rece" cand stai langa geam
  • Izolatie fonica net superioara
  • Valori de temperatura placute, confortabile, utilizand mult mai putina energie, atat iarna (pentru incalzire) cat si vara (pentru racire)
  • Evident, facturi de energie (curent, gaz) mult mai mici