Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Masurarea plaselor cu cadru

Nu este un lucru dificil, dar necesita un pic de atentie.

Pentru a masura si a putea monta corect, trebuie sa tinem seama de cateva lucruri importante:

  • Masurarea corecta a "cotei lumina"
  • "Cota vizibila toc", pe fiecare latura
  • Verificarea necesitatii cadrului suplimentar
  • Verificarea posibilitatii montarii cadrelor si a ramelor

Dar haideti sa le vedem mai pe larg:

Cota lumina

Este dimensiunea acelui dreptunghi (de obicei) al tamplariei, care vrem sa-l acoperim cu plasa. Este golul ferestrei sau al usii deschise!

Se masoara in milimetri si se va preciza separat latura orizontala (L) si cea verticala (H)

explicatie cota lumina plase pe cadru - fig.1 explicatie cota lumina plase pe cadru - fig.2

Daca spatiul ne permite, ideal ar fi ca acest gol al ferestrei sa fie integral acoperit cu plasa, in asa fel, incat rama plasei sa nu fie vizibila din interior, pentru a maximiza suprafata prin care se produce aerisirea incaperii.

Pentru a atinge acest deziderat, "cota lumina" a ferestrei (Fig.2) ar trebui sa fie egala cu golul cadrului plasei (cota lumina a plasei). Vezi Fig.3

explicatie cota lumina plase pe cadru - fig.3

Acest lucru il putem realiza doar, daca avem suficient spatiu liber de jur-in-prejurul ramei ferestrei sau usii - cum spuneam si mai sus - necesar pentru contactul cadrului plasei pe intreaga suprafata a acesteia cu rama ferestrei, plus spatiu necesar montarii balamalelor si a pieselor de inchidere.

De obicei, rama ferestrei ar trebui sa permita acest lucru, intrucat inaltimea exteriorului ramelor profilelor din PVC - in medie - este de 60-65 mm.

Depinde doar de cat de adanc s-a montat fereastra in spaletul exterior, sau ce grosime de izolatie s-a adaugat ulterior.

sectiune fereastra incastrata in perete - explicatie cota vizibila toc

Cota vizibila toc trebuie sa permita atat instalarea corecta a balamalelor si a sistemului magnetic de inchidere, cat si contactul corect al cadrului plasei cu tocul ferestrei.

Pentru a putea fi atins acest deziderat, va recomandam, ca aceasta cota sa fie de minim 40mm pe fiecare latura in parte!

Experienta din 2004

Cerere oferta

buton.

Recomanda

buton.

Facebook

follow me on facebook