Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Plase insecte

Plasa antiinsecte (plasa contra tantarilor) este o plasa densa, avand firele dispuse la apoximativ 1mm distanta una fata de cealalta. Astfel, tesatura firelor blocheaza calea insectelor (tantari, muste, albine, viespi, plosnite, etc) catre spatiul locuibil, dar permite miscarea aerului si ventilatia incaperilor.
diferite plase pe cadru asezate unele peste celelalte Folosirea plaselor ne scuteste de a inhala chimicalele din diferitele sprayuri, pastile sau solutii antiinsecte.

De obicei, plasele sunt intinse pe un cadru din aluminiu, vopsit in diferite culori: alb, maro, gri, imitatie lemn.
Plasa in sine este o tesatura din fibră de sticlă acoperită cu un material sintetic durabil, rezistent la UV și la intemperii, avand culoarea gri.

Culori rame disponibile

Culori disponibile rame plase insecte

Din punct de vedere al aspectului si al manevrabilitatii, diferentiem mai multe tipuri de plase:

Plase fixe pe cadru

plasa fixa pe cadru din aluminiu

Plasele fixe (pe cadru) sunt montate pe exteriorul ramelor ferestrelor mobile (toc) ori permanent (cu suruburi), ori cu ajutorul unor cleme, la fiecare colt al ramei plaselor. Plasele fixe se pot monta si cu ajutorul unor magneti.
Plasa fixa prinsa in cleme sau magneti se poate manevra foarte usor si din exterior si din interior, cu ajutorul unor manerase montate pe cadrul acesteia. Pentru a se putea monta corect, ar trebui sa avem cel putin 4cm de toc vizibil pe exteriorul ferestrei, pe fiecare latura.

Plase mobile de fereastra, pe cadru

plasa mobila pe cadru din aluminiu cu balamale

Plasele mobile (pe cadru cu balamale) sunt montate pe exteriorul ramelor ferestrelor. Inchiderea si etansarea plaselor se realizeaza cu magneti.
In cazul in care montantul mobil al ferestrei nu este in acelasi plan cu exteriorul tocului, se utilizeaza banda de etansare din cauciuc moale. Pentru a se putea monta corect acest tip de plasa, este necesar sa avem si aici cel putin 4cm de toc vizibil pe exteriorul ramei ferestrei, pe fiecare latura. Daca acest spatiu este mai mic, se utilizeaza un cadru suplimentar de distantare. Fiecare cadru mobil este intarit la fiecare colt cu un element de rigidizare din plastic, de forma trunghiulara, exceptie facand doar plasele foarte mici.

Plase mobile de usi, pe cadru si cadru suplimentar de distantare

plasa mobila pe cadru din aluminiu cu balamale pentru usi de terasa

Plasele mobile pentru usi de terasa sau usi de intrare sunt plase intinse pe un cadru de aluminiu, si din cauza dimensiunilor mai mari ele se echipeaza cu cel putin o traversa orizontala de rigidizare. Atat fiecare colt al ramai, cat si traversa orizontala se rigidizeaza cu coltare de intarire triunghiulare. Plasele pentru usi se echipeaza cu cel putin trei seturi de balamale.
Plasele se monteaza pe exteriorul ramelor usilor, din aceasta cauza este necesar sa avem si aici cel putin 4cm de toc vizibil pe exteriorul ramelor usilor, pe fiecare latura.

balamale si coltare de intarire plase insecte pe cadru

In cazul usilor de intrare, clanta usii blocheaza de regula inchiderea plasei. Din aceasta cauza se foloseste neaparat cadru suplimentar de distantare. Inchiderea si etansarea plaselor se realizeaza cu magneti, plasele fiind echipate cu maner de tragere atat pe exterior, cat si pe interior.

Plase tip rulou

plasa mobila tip rulou

Plasele tip rulou sunt plase cu deschidere verticala. Partea superioara a plasei este prevazuta cu o caseta din aluminiu, in care se infasoara plasa, pe un ax prevazut cu un arc. Pe lateral rama are sine de ghidaj, prin care se misca plasa. Aceste ghidaje sunt prevazute cu perii de etansare.
Pe partea inferioara plasa este prevazuta cu o sina finala, care se cupleaza pe toata lungimea cu un profil agatator.
Sina finala este prevazuta cu doua manerase si un snur, cu care se poate actiona plasa.

Plase tip plisse

plasa mobila tip plisse

Plasele tip plisse sunt plase cu deschidere orizontala. Avantajul acestora este ca pot acoperi deschideri mult mai mari, decat plasele obisnuite pe cadru. Se folosesc de obicei la usi de terasa, chiar si la usi duble. La deschidere, plasa se stringe pe lateral, in zig-zag, forma plasa zigzag tip plisse ca burduful unui acordeon sau ca un evantai de hartie.
Pe latura opusa casetei de strangere, plasa este prevazuta cu un profil final, conceput in asa fel incat plasa sa poata fi actionata atat din interior cat si din exterior.

Pentru tarife si preturi plase, dati click pe eticheta de mai jos!

eticheta preturi plase

Experienta din 2004

Cerere oferta

buton.

Recomanda

buton.

Facebook

follow me on facebook