Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Bizzpluss Termopan Brasov
Rehau & Salamander

Ferestre termopan de calitate: Bizzpluss

Lucram cu profile pvc de înaltă calitate, fabricate in germania:

logo_rehau logo_salamander

Tipuri de ferestre termopan

Ferestre fixe

Ferestrele fixe sunt acele ferestre care nu se pot deschide. Elementele de vitrare (geamurile de tip termopan) sunt montate in tocul ferestrelor fixe, nu au parti mobile, nu au feronerie. Din aceasta cauza aceste tipuri de termopane sunt mult mai ieftine.
fereastra fixa din pvc cu geam termopan Dar, pe langa acest avantaj economic, termopanele fixe au un mare dezavantaj functional:
Ferestrele nu se pot deschide.
Din aceasta cauza nu se poate aerisi incaperea prin acest tip de fereastra, si nu se poate spala, curata din interior partea din exterior a geamului termopan.
Din aceasta cauza va recomandam sa fiti precauti in momentul in care doriti sa comandati acest tip de fereastra! Ganditi-va intotdeauna in primul rand la aportul de aer curat in casa, si la posibilitatile dvs de a curata sticla din exteriorul cladirii.
Ferestrele fixe se recomanda a fi folosite la parter, in spatiile comerciale ca vitrine, ca despartitoare-luminatoare intre camere, sau combinate cu parti care se deschid.

Ferestre rotative

fereastra rotativa din profile pvc cu geam termopan Fereastra rotativa sau fereastra batanta (simpla deschidere) este o fereastra cu deschidere orizontala, spre interior, avand cel putin doua balamale pe una din partile verticale, si maner pe partea opusa.
In functie de inaltime, fereastra poate fi echipata cu balamale suplimentare (balamale la vedere sau balamale ascunse).
Pe partea manerului avem un mecanism de inchidere, care - in functie de inaltime - are una sau mai multe puncte de blocare
In functie de latimea ferestrei, aceasta poate fi echipata cu feronerie suplimentara, rezultand in puncte de blocare pe laturile orizontale

Ferestre basculante

fereastra basculanta din pvc cu geam termopan Fereastra basculanta sau fereastra oscilanta este o fereastra cu deschidere verticala, spre interior, avand cel putin doua balamale pe partea orizontala inferioara, si de obicei maner pe partea opusa.
Bascularea propriu-zisa este limitata de o asa-zisa foarfeca de basculare, sau limitator. In functie de latime, fereastra poate fi echipata cu una sau mai multe balamale suplimentare.
Pe partea manerului avem un mecanism de inchidere, care - in functie de latime - are una sau mai multe puncte de blocare
In functie de inaltimea ferestrei, aceasta poate fi echipata cu feronerie suplimentara, rezultand in puncte de blocare pe laturile orizontale

In cazuri speciale, aceste ferestre pot avea manerul pe partea verticala a cercevelei, sau pot fi echipate cu manere cu actionare de la distanta. (mecanice, sau electrice)

Atentie!
Aceste ferestre nu se deschid orizontal!
Pentru a avea acces la partea exterioara a geamului termopan in vederea curatarii, ele trebuie declipsate din limitator, lasate "pe spate" pana aproape de pozitia orizontala si sprijinite cumva...
Acest lucru este foarte dificil la ferestrele mari, si grele!

Ferestre rotobasculante

fereastra oscilo-basculanta sau rotobasculanta cu geam termopan Fereastra rotobasculanta sau oscilobatanta este o fereastra cu dubla deschidere spre interior, avand pozitie de deschidere atat orizontala, cat si verticala.
Este cea mai utilizata varianta de deschidere.
Acest tip de fereastra are doua balamale pe partea verticala, si maner pe partea opusa.

Manerul are trei pozitii:

  • pozitie "inchis"
  • pozitie "deschis"
  • pozitie "basculare"

Pe partea manerului avem un mecanism de inchidere, pe partea orizontala superioara avem o foarfeca de basculare. In functie de dimensiuni, fereastra poate fi prevazuta cu mecanisme de inchidere suplimentara, pentru a avea puncte de inchidere pe fiecare latura.

Ferestre oscilo-culisante

fereastra oscilo-glisanta sau oscilo-culisanta din profil pvc cu geam termopan Fereastra osciloculisanta este o fereastra cu dubla deschidere spre interior, avand o pozitie de deschidere basculanta (pentru aerisire) si o deschidere culisanta, paralela cu rama.
Aceste ferestre de obicei sunt duble, avand o parte fixa si una mobila. Cand o deschidem, cea mobila iese din planul ferestrei spre interior, apoi culiseaza peste partea fixa.
Avantajul acestor tipuri de ferestre consta in faptul, ca cerceveaua (aripa ferestrei mobile) - cand fereastra este deschisa nu ocupa din spatiul camerei. Se recomanda a fi folosita in spatii inguste, (holuri, balcoane) unde o fereastra clasica deschisa ar deranja.

Ferestre armonice

fereastra cu deschidere armonica din pvc, cu geam termopan Fereastra armonica este o fereastra cu o deschidere foarte larga, unde cercevelele se pliaza una peste cealalta, si se strang pe una din partile laterale

Ferestre combinate

Ferestrele combinate sunt combinatii intr-o singura rama a mai multor canate, de diferite tipuri, de obicei alterneaza ochiurile fixe cu cele mobile.

Experiență din 2004

Cereți o ofertă!

Recomandați-ne!

follow me on facebook