Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Bizzpluss Termopan Brasov
Rehau & Salamander

Usi osciloculisante din Pvc

Usile osciloculisante sau glisant-basculante sunt de obicei usi de terasa, culisante in plan paralel cu o parte fixa.

usa osciloculisanta

Avantajul acestor usi consta mai ales in posibilitatea de utilizare eficienta a spatiului din incapere.

Usile si ferestrele osciloculisante din PVC sunt fabricate din acelasi sistem de profile ca si ferestrele si usile de terasa din PVC, diferenta facand-o sistemul de feronerie special oscilo-culisant.

Astfel, aceste usi sau ferestre osciloculisante se integreaza perfect in designul si conceptul arhitectural al locuintei, fiind aceleasi profile, vor avea aceleasi nuante de culori, aceleasi cote de gabarit, ca celelalte tamplarii din casa.

Usile osciloculisante permit o actionare lina, fara efort a foii de usa.

La deschidere, usa se deplaseaza usor spre interior, in doua etape, apoi culiseaza spre lateral, astfel:

    usa osciloculisanta in pozitie basculata
  • Mai intai, prin manevrarea manerului, partea superioara se deschide, (basculeaza) ca la ferestrele oscilo-batante (rotobasculante).
    Aceasta pozitie permite aerisirea optima si continua a incaperii, mai ales pe timp de vara. (Aerisirea incaperilor pe timp de iarna nu se efectueaza pe pozitia basculata a usilor sau a ferestrelor, ci in pozitie larg deschisa, si timp scurt. Astfel aerul umed din interior se schimba repede cu aerul proaspat si uscat din exterior, reducandu-se pierderile de energie, si se evita formarea mucegaiului pe spaleti.) usa osciloculisanta deschisa
  • Apoi, prin tragerea manerului spre interior, se deschide si partea inferioara a foii de usa, departandu-se de tocul usii, permitand astfel glisarea acesteia pe langa partea fixa a ansamblului de tamplarie.
    Astfel, usile osciloculisante permit utilizarea maxima a spatiului interior din fata usii. Culisarea paralela cu tocul rezolva problema "spatiului mort", care se creeaza la usile cu deschideri clasice.

La inchidere, partea mobila a usii se deplaseaza din nou in lateral, pana ajunge in fata golului usii.

usa osciloculisanta

Din inertie, partea inferioara a cercevelei se va deplasa automat inspre toc, usa inchizandu-se in final exact ca o fereastra, care este pe pozitie basculata. Apoi, se va impinge partea superioara a cercevelei, pana la inchidere, si se va roti manerul pentru etansare.

Acest sistem de usi oscilo-culisante permite inchiderea usilor cu maxima etanseitate, perfect sigure, prin multiplele puncte de inchidere, distribuite in jurul intregului perimetru al cercevelei.
Din acest motiv, ferestrele si usile termopan osciloculisante ofera o izolare termica si fonica superioara.

Usile osciloculisante din PVC pot fi:

  • Simple, avand un canat fix si unul oscilo-culisant
  • Duble, avand doua canate fixe pe laterale, si doua canate culisante la mijloc, care culiseaza in sens opus. Astfel, putem obtine o deschidere mai mare.

usa osciloculisanta

Experiență din 2004

Cereți o ofertă!

Recomandați-ne!

follow me on facebook