Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Bizzpluss Termopan Brasov
Rehau & Salamander

Usi de terasa din PVC

Usile de terasa sunt un important element de arhitectura, ele trebuie sa se potriveasca atat cu decorul interior cat si cu arhitectura exterioara a casei.

Cel mai intalnit model de usa de terasa este cel pe balamale. Poate fi doar rotativa, cu deschidere de obicei spre interior, dar poate fi si oscilobatanta (rotobasculanta).
Poate fi executat intr-un singur canat, sau in doua canate. Se poate combina si cu una sau doua canate fixe, in acest caz putem avea o suprafata vitrata foarte mare.

Usa de terasa cu geam termopan in patru canate

De regula, usile de terasa sunt vitrate in intregime cu sticla, pentru a permite patrunderea in incapere cat mai multa lumina naturala.

Usa de terasa cu geam termopan de sus pana jos, fara montant de rigidizare

Dar... trebuie stiut, ca nu toate variantele de usa de terasa permit vitrarea canatelor acestora cu o singura foaie de geam termopan. Se poate, dar trebuie folosite materiale mai rigide si mai groase, evident mai scumpe.
Din pacate, marea majoritate a usilor de terasa "cu geam de sus pana jos", chiar la locuinte "cu pretentii", nu sunt fiabile, deoarece acestea au fost proiectate si/sau executate gresit!

Usa de terasa cu geam termopan, cu montant de rigidizare

In acest sens, un compromis se poate face, printr-o buna proiectare a usii de terasa. Se va echipa usa cu un montant orizontal, ce va desparti geamul termopan in doua, astfel se va rigidiza si cerceveaua usii mult mai bine.

O alta problema majora la vitrajele cu suprafata mare este faptul, ca daca ramele nu sunt armate corespunzator, toata structura va avea tendinta sa flambeze.
Se recomanda a se folosi profile de dilatatie si profile speciale de rigidizare cu armatura pe masura! Si neaparat, foile de geam din pachetul termopan trebuie sa fie mai groase, decat de obicei.
Iar daca sticla e mai groasa, greutatea usii va fi mai mare, deci va trebui sa alegem si o feronerie adecvata pentru canate grele.

Da, stim, toate astea costa...

Dar in acest mod, va veti putea bucura atat de lumina naturala mai multa, cat si de privelistea din gradina. Si evident, de niste tamplarii robuste, fiabile.

Fie iarna, fie vara, aceste usi va vor asigura o buna izolare termica si fonica.

Actionarea usilor de terasa

Usile de terasa de obicei sunt usi secundare, nu sunt calea principala de acces in cladire. Acestea sunt usile de intrare.
Din aceasta cauza, usile de terasa de regula se actioneaza doar din interior. Mai pe intelesul tuturor: nu au maner pe exterior. Deschiderea si inchiderea lor se poate face doar din interior.

Desigur, pot fi montate mici manerase de tragere si pe exterior, fara insa de a avea pretentia, ca usa se va inchide etans. Usa se va inchide corect doar daca se actioneaza manerul din interior.

Experiență din 2004

Cereți o ofertă!

Recomandați-ne!

follow me on facebook