Bizzpluss logo
termopane-logo-header-big
termopane-logo-header-small

Bizzpluss Termopan Brasov
Rehau & Salamander

Usi termopan Bizzpluss

In oferta noastra intra urmatoarea categorie de usi:

Usi de intrare

Usi de intrare rezidentiale

usa de intrare rezidentiala din profil pvc, culoare stejar auriu

Usile de intrare rezidentiale, sau altfel spus - usile de acces in cladire, se caracterizeaza prin a fi in primul rand usi termoizolante foarte bune. Din acest motiv, usile de intrare trebuie echipate neaparat cu feronerie multipunct, si prag de trecere.
Usile de intrare se realizeaza din profile mai groase, special concepute pentru usi, cu armaturi solide si balamale mari. Usile de intrare pot fi simple sau duble (cu parti egale sau cu o parte mai mare si una mai mica), pot avea luminator, sau parti fixe pe laterale

Usile de intrare in scara de bloc

usa dubla de intrare in scara de bloc din profil pvc, culoare mahon

Sunt o categorie aparte a usilor de intrare, unde primeaza atat gradul de termoizolatie, cat si confortul si usurinta de folosire a acestora.
Usile de intrare in scara de bloc sunt utilizate intens, din acest motiv, de obicei usile nu sunt echipate cu broasca cu yala si feronerie multipunct. Inchiderea acestor usi se realizeaza cu ajutorul sistemului de acces electromagnetic al interfonului.
Aceste usi de regula se echipeaza cu maner de tip "coarna" si un retractor hidraulic.
usa dubla de intrare in scara de bloc, cu parti laterale fixe, din profile pvc, culoare alba Aceste usi nu etanseaza perfect, insa comparate cu usile vechi de fier sau lemn, vitrate cu geam simplu, ne vom da seama ca ele sunt mult superioare. Atat din punct de vedere al izolarii termice si fonice, cat si al silentiozitatii si usurintei de utilizare.

Usi de interior

usa de interior din profile pvc, cu panel in partea inferioara, culoare stejar auriu

In cazul usilor de interior termoizolatia nu este atat de importanta. Din aceasta cauza, ele pot fi echipate si cu broasca simpla, fara inchidere multipunct.
Daca termoizolatia sau fonoizolatia nu este foarte importanta pentru client, aceste usi se pot executa si fara prag de trecere.
Usile de interior pot fi "usi pline" sau vitrate cu geamuri termopan ornament sau pot avea chiar geamuri clare.

Usi de terasa

usa de balcon cuplat cu fereastra fixa, din profil pvc alb

Usile de terasa - sau usile de balcon - sunt de regula niste ferestre mai mari, avand feronerie cu maner doar pe interior, putandu-se realiza in acest fel usi rotobasculante (oscilo-batante). Deoarece aceste usi nu au maner pe exterior, inchiderea si deschiderea acestora se realizeaza doar din interior.
Totusi, pentru a permite actionarea usii si din exterior, (dar doar pe pozitia "deschis" a manerului din interior) aceste usi pot fi echipate si cu un maneras de tip "scoica" pe exterior si cu un sistem de clipsare cu arc sau magnet. Atentie, usa nu va etansa perfect, doar daca se inchide cu manerul din interior.

Usi culisante de exterior

Putem vorbi de doua tipuri de usi:

Usi oscilo-culisante

usa oscilo-culisanta din profil pvc alb

Usa osciloculisanta este o usa cu dubla deschidere spre interior, avand o pozitie de deschidere basculanta (pentru aerisire) si o deschidere culisanta, paralela cu rama.
Aceste usi de obicei au o parte fixa si una mobila, sau doua parti fixe si doua mobile. Cand deschidem usa, canatul mobil iese din planul tocului spre interior, apoi culiseaza peste partea fixa.
Avantajul acestor tipuri de usi consta in faptul ca deschiderea usii se realizeaza paralel cu ochiul fix, salvand astfel mult spatiu util din camera.

Usi culisante cu ridicare

usa culisanta cu ridicare din profil pvc, culoare stejar auriu

Acest tip de usi se foloseste de obicei la trecerea dintr-un living inspre o terasa. Principala diferență față de acestea este că niciun cărucior de glisare nu este vizibil pe cerceveaua usii, ele fiind ascunse in partea inferioară a ușii. Cu acest tip de ușă, se poate asigura o suprafata vitrata mai mare, panoramică. Actionarea se face cu rotirea manerului usii la 180º, astfel foaia usii se va ridica vertical, iar apoi poate fi impinsa, deplasată inspre lateral în fața părții fixe. Usa culisanta cu ridicare poate fi simpla, cu o parte fixa si una mobila, sau dubla, avand doua parti fixe si doua mobile. Culisanta cu ridicare are un prag lat din aluminiu, incastrabil in podea, astfel se poate asigura trafic usor, fara obstacole

Usi culisante de interior

usa culisanta de interior cu o foaie fixa si una mobila, din profile din aluminiu

Usile glisante de interior din aluminiu pot avea intrebuintari diverse, ele pot fi folosite ca pereti despartitori, usi de interior sau usi pentru dressing-uri. Avantajele acestor sisteme constau in utilizarea spatiului locuibil la capacitatea maxima, nefiind limitati de raza de deschidere a usilor obisnuite.
Acestea sunt destinate utilizarii atat in spatiile de locuinte cat si in amenajarea spatiilor comerciale sau birouri business.
sectiune colt usa culisanta de interior cu doua foi, din profile din aluminiu Aceste usi culiseaza cu ajutorul unuor carucioare cu role, ascunse in foaia usii, de regula pe o sina simpla, dubla sau chiar tripla, plasata in partea inferioara a ansamblului de usi. Aceasta sina de culisare este vizibila (se poate considera ca un prag de trecere), avand o inaltime de aprox. 3cm, dar poate fi la nevoie si incastrata in podea
Usa culisanta de aluminiu poate avea una, doua, trei sau patru canate Canatul mobil al usii culiseaza de obicei peste un canat fix sau mobil sau peste un perete.

Usi armonice

usa de exterior cu deschidere armonica, in patru canate, din profile pvc albe

Usile de exterior de tip armonica sunt cea mai buna solutie pentru a beneficia de un spatiu de trecere intre exterior si interior, cu o deschidere mare. Aceste tipuri de usi se folosesc de regula ca iesiri din livinguri rezidentiale generoase spre terase adiacente, sau ca usi de tip "iarna-vara" la cafenele, restaurante, hoteluri sau baruri, unde vara se poate combina spatiul de interior cu o terasa deschisa iar iarna spatiul din interior se poate separa ermetic de terasa exterioara.

Experiență din 2004

Cereți o ofertă!

Recomandați-ne!

follow me on facebook